בחירת חבילת אחסון האתר היא אחד השלבים החשובים ביותר כאשר אנחנו מקימים אתר אינטרנט, והיא עשויה להשפיע על המהירות בה יפעל האתר ועל עד כמה יהיה לנו קל לנהל אותו ובסופו של דבר על יש לזה השפעה לא קטנה על קידום האתר בגוגל. על מנת לעזור לכם לבחור את חבילת האחסון הטובה ביותר בעבורכם, ריכזנו את חמשת הפרמטרים שהכי חשוב לבדוק:
תוכן עניינים
היכן נמצאים שרתי האחסון?
למרות שרוב שרתי האחסון כיום נמצאים בארץ, זה דבר שחשוב לוודא מראש על מנת שתוכלו להיות בטוחים שהאתר יעלה מהר עבור גולשים מקומיים. לעומת זאת, אם אתם מכוונים את האתר שלכם לקהל גולשים בין לאומי, יכול להיות שתרצו לבחור באחת מחברות האחסון בחוץ לארץ או בחברת אחסון ישראלית שיש לה שרתים בחו"ל (זאת על מנת שעדיין תוכלו לקבל שירות ותמיכה טכנית בעברית). כמו כן, במקרה של קידום אתרים ושיווק חכם באינטרנט, העדיפות היא תמיד לשרתים שיושבים בישראל ולא מחוצה לה.
שרת שיתופי או שרת וירטואלי
שרת שיתופי ושרת וירטואלי הם שני סוגי השרתים הנפוצים ביותר. שרת שיתופי מתאים לרוב האתרים שלא משתמשים בהרבה מאוד כוח חישוב ומשרתים כמה עשרות גולשים במקביל לכל היותר. (משאבי האתר מחולקים עם כל האתרים האחרים באותו השרת) לעומת זאת, אם האתר שלכם תובעני יותר במשאבים ואמור לשרת מספר גדול מאוד של גולשים בכל רגע נתון, כדאי לכם לשקול בחיוב אפשרות של אחסון אתרים על גבי שרת וירטואלי בו אתם יכולים לקבוע באופן מדויק מה יהיו המשאבים שיוקצו לכם מבלי להיות מושפעים מאתרים אחרים. חשוב גם לדעת ששרת וירטואלי הוא יקר יותר, אך ההפרשים אינם כה משמעותיים כפי שהיו בעבר. חברות גדולות שיכולות להרשות לעצמן את ההוצאה היקרה הזו עושות שימוש בשרת ווירטואלי, משום שהשרתים האילו הרבה יותר איכותיים יש להם גם יותר חשיבות בקידום האתר בגוגל, דבר נוסף שיכול להשמיע על מיקומי האתר במנוע החיפוש.
נפח תעבורה ושטח אחסון
נפח תעבורה ושטח אחסון קובעים למעשה כמה תמונות או קבצי מדיה תוכלו לאחסן על גבי השרת ומהו נפח המידע אותו תוכלו להעביר מהשרת החוצה מדי חודש. לאתרים קטנים בדרך כלל יספיק מקום אחסון של כמה מאות מגה בייטים ונפח תעבורה של כמה ג'יגה בייטים או אפילו פחות. אתרים גדולים יותר כבר יצטרכו מקום אחסון של ג'יגה אחד או יותר ונפח תעבורה של כמה עשרות ג'יגה בייטים.יש לציין כי ברוב חברות האחסון אפשר לדעת כמה נפח ושטח ניצלתם עד כה, אבל חשוב גם לשים לב כמה תשלמו עבור כל חריגה (בחלק מחברות האחסון האתר שלכם יושהה אוטומטית אם עברתם את הקצבת התעבורה החודשית).
מערכת ההפעלה של השרת
שתי מערכות ההפעלה הראשיות שמפעילות כיום את רוב השרתים הן Windows ו – Linux. ההבדל המרכזי ביניהן מתבטא בשפות התכנות לאינטרנט ומסדי הנתונים בהם הן משתמשות. שרתי Linux לרוב יריצו אתרי php או מערכות ניהול תוכן שמתבססות עליהן (ג'ומלה, וורדפרס וכו') עם מסד נתונים mysql. לעומת זאת, שרתי Windows בדרך כלל יריצו אתרים הרצים בסביבת הפיתוח של מיקרוסופט asp.net עם מסד נתונים של מיקרוסופט, MS-SQL.
כמו כן, בעבר שרתי Linux נחשבו באופן מובהק לבטוחים יותר, אך כיום מיקרוסופט הולכת ומצמצת את הפערים הללו במהירות.
חבילות ומחירים
אם בעבר מחירי אחסון בארץ היו מאוד יקרים לעומת חו"ל, היום רוב החברות הישראליות הרבה יותר תחרותית והן יכולות להציע אחסון על גבי שרתים בארץ שאי אפשר לקבל ברוב החברות הזרות.עם זאת, חשוב לשים לב לכמה זמן אתם רוכשים את חבילת האחסון, האם תוכלו לקבל החזר כספי במידה ולא תהיו מרוצים מביצועי השרת ואילו הנחות ניתן לקבל. רצוי שלא לבחור חבילת אחסון על סמך "מתנות" כמו דומיין לשנה חינם מכיוון שהשווי של המתנות האלו מסך כל המחיר שתשלמו הוא בדרך כלל לא גדול.אם תרצו לבדוק עד כמה האחסון יציב עוד לפני שתרכשו חבילה, תוכלו לבקש לראות רשימת אתרים שמאוחסנים בחברה ולנסות לגלוש בהם בשעות שונות של היממה כדי לוודא שהאתרים זמינים כל הזמן והם עולים במהירות מספקת (בדרך כלל לא יותר מ – 2-3 שניות לכל דף).
בהצלחה!